Telefunken panchito 58 (Techniek Radio/TV)

door Anton van den Oever @, Hazerswoude-dorp, 29.05.2020, 12:48 (1426 dagen geleden) @ Peter Vanhellemont

Hallo Peter
Voor zover het op afstand te zien heb ik het volgende ingeschat:
Die geel omcirkelde weerstand van 15 Ω hoort niet in het toestel thuis, op deze plaats zou weerstand van 1,2 kΩ moeten zitten en bovendien maakt deze aansluitlip zo te zien sluiting (rood omcirkeld) naar het luidspreker chassis.

[image]

Het blijft op afstand een beetje koffiedik kijken maar hoogstwaarschijnlijk is dit de reden dat je gelijkrichter buis is gaan hemelen.
De rode draad op het midden van de transformator komt als het goed is vanaf de gelijkrichtbuis en de 1e (sectie van) 50 μF elektrolytische condensator, de witte draad zou dan naar de anode van de eindbuis moeten gaan.
De loop van de gele draad welke aan de soldeersteun op de luidspreker zit, is verder niet te zien maar vermoedelijk gaat deze naar de 2e 50 μF elektrolytische condensator, de reden dat een weerstand van 1,2 kΩ gaat roken is dat er vanaf dit punt sluiting zit, waarschijnlijk zoals hierboven vermeld.
Om te bepalen waar de sluiting zit zou ik eerst de condensatoren welke direct aan de
voedinglijn liggen (2e 50 μF elektrolytische condensator en de C van 5 nF) vervangen, bij geen resultaat vervang je de weerstand van 1,2 kΩ tijdelijk door eentje van 4.7 kΩ en haal je steeds een ander punt los waar de sroom vanaf dit punt heen kan gaan. Op het moment dat de spanning stijgt heb je de zere plek te pakken
Die 4,7 kΩ weerstand zal ook nog wel nijdig warm worden, maar dat is dan maar het offer wat gebracht moet worden.
In het schema van de Panchito 57 wat van RM org ie downloaden is, zit overigens een verbinding niet getekend, de voedingslijn is niet verbonden met de 2e 50 μF elektrolytische condensator, dit heb ik in het rood aangegeven.

[image]

In het deel schema wat jij laat zien is deze verbinding zo te zien ook later toegevoegd.
Succes
m.vr.gr.
Anton van den Oever


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum