seriebalans eindtrap in Philips B4X61A (Techniek Radio/TV)

door Robert Gribnau, 26.05.2020, 07:31 (1423 dagen geleden) @ kris

Het zou ook niet goed samengaan.. een buis met triode gedrag die push pull speelt met een penthode..

Of het volgens jou nou goed of slecht samen gaat, in onder meer de Philips B4X61A gaan ze samen. Dat is geen kwestie van een mening maar een knalhard feit. Je blijft maar volhouden dat de EL86 als een pentode staat geschakeld omdat deze in deze schakeling een bepaalde functie uitoefent, die volgens jou alleen een pentode zou kunnen uitoefenen. Maar de EL86 is op zichzelf, dus zonder de rest van de schakeling, door het verbinden van schermrooster en anode een triode. Een triode kan geen pentode worden door de schakeling waarin de triode wordt toegepast. Dus de als triode geschakelde EL86 doet in de B4X61A iets als triode, niet als pentode.

Een analogie:

Een auto heeft in zijn ontwikkeling ruiten gekregen. Deze zijn nuttig voor het binnen bepaalde grenzen (buiten niet te heet of te koud) kunnen beheersen van het binnenklimaat (met kachel, airco, etc.).

Stel je nu een land voor waarin het buitenklimaat zeer aangenaam en constant is (geen reden voor kachel, airco, etc., ruiten niet nodig om regen, wind, etc. te weren, wegen dusdanig dat maar met matige snelheid gereden kan worden). Onder die omstandigheden heb je de autoruiten niet nodig. De inwoners van dit land hebben de ruiten van hun auto's daarom permanent in de volledig open stand staan.

Stel nu dat iemand in dat land een auto bezit waarvan de ruiten ontbreken. Dat is dan qua werking en comfort in dat land geen enkel probleem. Maar je kan dat toch niet stellen dat deze auto dus wel ruiten heeft?

Met vriendelijke groet,
Robert


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum