seriebalans eindtrap in Philips B4X61A (Techniek Radio/TV)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 24.05.2020, 21:23 (40 dagen geleden) @ Sieme
Bewerkt door Ron Kremer, 24.05.2020, 22:11

Koppel-c's moeten om te koppelen toch zo min mogelijk lading verliezen om de ene plaat op vaste spanningsafstand te houden van de andere?

Volgens mij is het zo dat als een CR combinatie binnen het doorlaatgebied ligt er (praktisch) geen wisselspanning over de condensatorplaten staat, dat gaat pas spelen als die combinatie buiten (CR, dus onder) het frequentie doorlaatgebied ligt, dus bij meer dan 0dB verzwakking. De DC spanning over de platen heeft uiteraard een bepaalde waarde.

De sturende trap moet laagohmig genoeg zij om de parasitaire capaciteit en de evt. Miller capaciteit in bedwang te houden.

De Ri van de sturende trap moet inderdaad zodanig laag zijn dat parasitaire en evt. Miller capaciteit geen invloed op de totale werking van sturende- en aangestuurde trap, dus beide trappen, hebben.
Het heeft niet zozeer te maken met 'in bedwang houden'.

De r-c tijd klein houden heeft alleen voordeel bij het onderdrukken (kort houden)van pulsstoring die de buis buiten z'n instelling drukt,toch?

Wat jij m.i. bedoelt is dat de flanken van zo'n stoorpuls zo stijl mogelijk verlopen door een kleine CR tijd, de puls duurt dan korter.

En volgens mij bedoelen we uiteindelijk in feite hetzelfde:
Het verschil is dat jouw stoorpuls ongewenst is en de door mij genoemde versterking van pulsen (met steile flanken) wel gewenst is. Om zo weinig mogelijk afbreuk te doen aan de tijden waarin die gewenste flanken stijgen en dalen is een kleine CR tijd van voordeel. Of mis ik nu wat ?

Vr. groet, Ron


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum