Een erres met behuizing aetherkruiser ??? (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 31.03.2020, 13:09 (1481 dagen geleden) @ Frank-m

Het zegt natuurlijk niets over wat er in werkelijkheid met dit toestel gebeurd is, maar een praktijk die hier zeer sterk aan doet denken, is in het Philipstijdperk zeer regelmatig toegepast.

Submerk-toestellen met Philips merkspijker erop, submerk-toestellen waar de merkspijker van het merk naar keuze pas op het laatste moment in het distributiecentrum werd aangebracht. Teruggestuurde partijen die opnieuw moesten worden verkocht en voor een dergelijke behandeling naar het distributiecentrum gingen. Soms wel twee keer overgeplakte typestickers. etc. Dit gebeurde waarschijnlijk al naar gelang er een bepaald toestel nodig was voor een bepaald merk of als er een levering afgezegd was en dringend verkocht moest worden.

En tenslotte waren er ook nog particulieren en tweedehandshandelaren die de waarde van een toestel probeerden te verhogen, maar dan zag het er meestal niet erg professioneel uit. Verreweg het meeste omkatwerk was door Philips zelf in Acht gedaan.

Nogmaals, dat is geen onderbouwing voor deze Erres/AK natuurlijk, maar wel een mogelijke voordehandliggende uitleg van wat er gebeurd zou kunnen zijn.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum