Rf filter audio recorder (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 02.02.2020, 19:27 (1538 dagen geleden) @ brnrds

Ik ben meer benieuwd naar de oplossingen met ferriet of RF filtertjes waarmee jij succes had. Kun je daar iets meer over posten?

Dat is weer een hele tijd geleden. Ik heb kleine oranje toroïds gebruikt van ca 5mm diameter en daarachter weer een kleine capaciteit. In veel gevallen is het al voldoende om een weerstandje direct achter de plug in de signaalader op te nemen, met daarachter weer een kleine capaciteit. Het hangt ook een beetje af van de aanwezige veldsterkte. Soms zijn ingrijpender maatregelen nodig door extra condensatortjes in transistortrappen te monteren.
Bij symmetrische aansluitingen, worden de afschermingen soms via de ingangsplug en weer een afgeschermd kabeltje aan de electronicaprint geaard. Het mag duidelijk zijn dat helemaal fout is. De mantel moet direct na de connector aan het frame worden geaard,
Ook bij assymetrische cinch ingangen waarbij de afscherming vaak noodzakelijkerwijs ook op de electronicaprint terecht komt, kan het helpen door dat punt via een condensator van en paar nF direct ook met massa (het frame derhalve) te verbinden. Het is lastig een universele oplossing te geven. Het ontwerp moet vanaf de eerste streep op papier rekening houden met RF instraling.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum