Hybride, wat en waarom? (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent België, 21.01.2020, 15:59 (1528 dagen geleden) @ Laurens

Ik denk dat naast de prestaties en kosten, de beschikbaarheid van voldoende torren ook nog een probleem heeft kunnen zijn. Er werden immers honderden miljoenen buizen per jaar geproduceerd (pin me niet vast, maar het waren er in ieder geval waanzinnig veel).

Je kan dat ook omgekeerd bekijken.. er werden inderdaad massa's buizen gefabriceerd, en dat leg je niet zomaar even stil in een handomdraai. Philips had zowat overal buizenfabrieken (en geen kleintjes), dus das een hoop geld en werkvolk die plots "waardeloos" zou worden. het is dus begrijpelijk dat men dit geleidelijk wou afbouwen, want dat het einde vroeg of laat in zicht was moet toen al duidelijk geweest zijn.
Het is is mijn inziens een van de redenen waarom Philips vrij lang buizen toepaste waar anderen , vooral kleinere fabrikanten grote stukken "getransistoreerd" deden, waar het kon. K6,K7 zitten tjokkevol buizen bvb. Uiteraard kon Philips niet achterblijven, dus hier en daar een transistor om te tonen dat ze het ook kunnen :-) en zo krijg je hybrides zonder dat er 55 jaar later bekeken logica in zit..


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum