Nieuw restauratie-project: Philips 204U (Techniek Radio/TV)

door Roland L ⌂ @, Born, 20.11.2019, 22:40 (1590 dagen geleden)

Ik heb onlangs een Philips 204U toestel gekocht met een onbekende geschiedenis. De spanning is er nog niet op geweest, er zijn nogal wat componenten en draden die barsten vertonen en die wil ik toch echt eerst wel vervangen.

Ik heb de documentatie van de 204U gedownload en heb een eerste "inspectieronde" gedaan en daarbij loop ik tegen de volgende twee zaken aan:

[image]

Wat zijn de drie componenten aan de rechterzijde, met de schroefjes? Tussen beide aansluitpunten meet ik zowat geen weerstand; hetgeen me niet verwonderd want de metalen behuizing zit tussen de twee aansluitpunten. Deze componenten zie ik niet in de documentatie terug.

Ik vraag me sowieso af of dit wel een 204U is .... behalve bovengenoemde componenten is er rechts naast de condensator "linksboven", in papieren isolatie gehuld, nog een langwerpige zwarte condensator (?) die ook niet op het bedradingsschema staat. Op de foto is deze niet zo goed te zien, maar volg de blauwe draad bovenaan in het midden van de foto maar, dan zie je hem wellicht zitten.

Het meest verwonderlijke vind ik toch wel dat dit toestel volgens de documentatie uit 1941/1942 komt. Wat doet "Herrijzend Nederland" dan op de schaal?

[image]

Het is natuurlijk goed mogelijk dat deze schaal niet origineel is, maar er later opgezet is.

Als iemand wat meer informatie hierover heeft, lees ik het graag. Ik ben vooral benieuwd naar de eerste vraag, wat zijn die rechthoekige componenten met de schroefjes er in.

Alvast bedankt,
Roland


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum