Loodzegel in Philips 480A (Techniek Radio/TV)

door Geert Dirksen @, Amersfoort, 18.11.2019, 12:51 (1614 dagen geleden) @ Geert Dirksen

Dat is snel gereageerd... Bedankt voor jullie informatie over het PTT-loodzegel. Je kan je nauwelijks voorstellen dat dat vroeger zo rigoreus werd "opgelost"! En dat dit "bewijs" van wanbetaling door de toenmalige eigenaar er nu nog steeds op zit is denk ik ook heel bijzonder. Alleen jammer dat waarschijnlijk niet meer na valt te gaan in welk jaar dat gebeurd zou zijn...
Overigens heb ik het toestel inmiddels uitgekast en verder geinspecteerd. Gebleken is dat o.a. de buisvoet van de AZ1 gebroken is, dat de "toren-elco" defect is en gelekt heeft, en de extra bijgeplaatste voedingselco (welke nergens op de plattegrond en het schema is te ontdekken), eveneens. Tevens schakelt de netschakelaar niet, is de primaire wikkeling van de UGT (ja, die speciale..) helaas ook onderbroken. Het is wel duidelijk waarom deze radio niet meer speelde!Verder zitten alle buizen er nog in, incl. de papieren Philips wikkels boven de buissokkels, evenals een dikke originele laag stof..., maar geen roestplekken.
Alles met alles is er dus werk aan de winkel en ben ik voorlopig weer even zoet. En dat houdt je van de straat zei mijn vader vroeger.
Groet Geert.
P.S. Iemand die nog een originele, goedwerkende UGT (nr. A1 080.32.4) voor deze 480A heeft liggen?
Ik houd me aanbevolen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum