B7x44A FM tuner (Techniek Radio/TV)

door hyperbo @, kapellen Belgie, 13.11.2019, 17:42 (1598 dagen geleden) @ Erwin goossens

Hoi Erwin; Ik heb al meerdere keren problemen gehad met deze buisvoeten, dit zijn de slechtste buisvoeten ooit, echt rotzooi !
Deze buisvoet bestaat uit meerdere laagjes , tussen deze laagjes kan er allemaal vuil in komen waardoor de capaciteit veranderd en zelfs de buisvoet gaat geleiden tussen de pinnen onderling.
( Zeker als ze ooit zijn behandeld met contactcleaner ! )

Zo heb ik enige tijd geleden ook enkele tuners aan de praat gekregen door de buisvoet te vervangen ( als je uiteraard eerst alle weerstanden en spoelen en condensatoren hebt nagekeken )
Dit is uiteraard een hele klus, ik heb er zo enkele hersteld omdat ik de oorzaak van dit falen wou weten. Deze tuners zijn trouwens ook echte troep, ik heb bijvoorbeeld nog nooit een slechte Saba tuner gehad, en die van telefunken en/of Grundig durven wel stuk te gaan doch zeer zelden...daarentegen die van Philips!!!...echte troep!

Als ik nu zo een tunertje heb dat na de eerste vaststellingen ( dus weerstanden OK enz ) het nog steeds niet doet dan flikker ik ze in de vuilbak, het kost gewoonweg veel te veel tijd om deze dingen te herstellen.

Grtz...Dirk


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum