Antenne op Philips B2X80U (Techniek Radio/TV)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 21.10.2019, 19:49 (1621 dagen geleden) @ Bolleke

Beste ? Bolleke?,

Welkom op dit forum. Je vindt hier mensen met een soortgelijke hobby als die van jou, zowel techneuten als mensen die minder technisch zijn maar dan weer geheel andere kwaliteiten hebben.

Het is gebruikelijk dat je ergens je echte naam vermeld, dit is wat handiger als je elkaar aanspreekt, zie ook het forum reglement.

Dan een antwoord op je vraag: als antenne kun je een draad antenne gebruiken. Liefst een draad vrij opgehangen tussen twee redelijk hoge punten. Probleem tegenwoordig is echter wel dat dit soort antennes ook allerlei storing oppikt (van bronnen die vroeger niet bestonden, zoals schakelende voedingen, spaarlampen en meer.

Wat het beste werkt kun je gewoon uitproberen, je kan niets kapot maken. De dikte van de draad is niet van belang, de lengte wel; hoe langer hoe beter.

De steker die je zoekt heet "banaan steker", deze worden op erg veel plaatsen verkocht, om een idee te krijgen kijk je eens hier. dit zijn wat voorbeelden.... Een stekerpen uit een gewone 230 volt steker past ook, mits het de dunne variant is. Je maakt een steker open en haalt er 1 pen uit..... Maar dan heb je niet zo'n mooi gekleurd hulsje.

Succes met de radio, komt vast goed!

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum