Restauratie B6x44A ..en achterwand gezocht (Techniek Radio/TV)

door Erwin goossens @, Lier(antwerpen), 15.09.2019, 11:42 (1679 dagen geleden)

Hallo allemaal.deze radio was aangekocht in slechte staat..zwakke ontvangst op FM
Veel gekraak..
volgende zaken zijn hersteld/vervangen.
- Buisvoet EZ 81.deze was echt verkoold.iemand had in het verleden dan maar 2 dioden geplaatst.werkte wel uiteraard..niewe ceramische voet en EZ81 geplaatst..ook in de voeding de ontbrekende ratelc geplaatst.en de andere gelijk maar vervangen.

-1 luidspreker was niet origineel(veel te klein ook) hiervoor was een houten plaat in de kast aangebracht om deze passend te maken..veel draden met tape verbonden..dit verwijderd en een juiste AD3800 geplaatst..draden gesoldeerd en tape verwijderd..

- Verstrooischerm was gescheurd in de hoeken..wijzer FM stropte zo..nieuw scherm gemaakt en twee verdwenen spanveren aangevuld.
-stereolampje en rapidosound lampje waren stuk..nieuwe 6 v 50 Ma geplaatst..schaallampjes branden heel zwak..er zaten 24 volts typen in..de juiste 6.3 0.2 A geplaatst..
-FM dedector elco vervangen en een nieuwe EF 183 buis geplaatst.de 160 uf elco was ook slecht geworden..vervangen.Dedector afgeregeld. En de 10 uf /25 uf elcoos in de voeding vervangen..FM doet het weer prima.

- stereodecoder werkte slecht..bijna geen indicatie ook..Decoder verwijderd.. alle 5 elcoos vervangen ,en de 2 op de indicatieprint..
Helaas was de 10 K instelpotmeter op het printje stuk.een nieuwe geplaatst.eveneens de 10 K potmeter in de decoder zelf weer afgeregeld.
Terug prima stereo..de zender verliep of viel weg na indrukken stereo toets..vuile contacten.. op het toetsenblok.deze gereinigd.probleem opgelost..

- klank kon mijn insziens veel beter..de 4 100 uf op de eindversterkerprinten ECC 83 waren volledig stuk.de EL 86 ontkoppelelcoos waren ook aan vervanging toe.ineens vervangen. Ook de 2x 2200pf op de ugt’s vervangen alsook 1 teercondensator Weer prima geluid

- de kast opgeplierd met de machine en commandant .de kast blinkt weer mooi.eveneens de schaal die wat beschadigd was bijgewerkt met zwarte lak .tevens alle knoppen en toetsen weer afgewassen..

Een boel werk maar een weer goede mooi spelende radio die tussen mijn B5x44A en mijn B7x44 A komt te staan
Ik zoek echter nog 2 zaken..de achterwand..deze ontbrak:( en een temperatuurzekering (originele)
[image][image][image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum