Even voorstellen - nieuw met HX 553 A (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 20.08.2019, 20:14 (1703 dagen geleden) @ kris

Het probleem met de gewone goedkoop geconstrueerde papiercondensatoren is naar mijn idee ook dat een deel van de derating en leeftijdsbeperking op toevals- en omgevingsfactoren berust.

Toeval dat zijn bijvoorbeeld materiaalfoutjes die de afbraak van het papier kunnen versnellen. En wat de omgevingsfactoren betreft documenteert RIFA bijvoorbeeld een bepaalde klimaatbestendigheidsklasse, maar als je de condensatoren ergens neerlegt waar het klimaat regelmatig wisselt, dan zijn ze binnen een aantal jaar onbruikbaar. Waarschijnlijk hangt het zelfs af van dingen zoals het al of niet buigen van de pootjes bij montage hoe snel ze onbruikbaar raken.

Dan waren de teerknollen van Philips toch nog een stukje beter en de mixed dielectric condensatoren zoals deze groene grotendeels ook wel, maar zoals je al zegt wist Philips zelf heeft goed wat ze maakten, vandaar dat ze steeds ook bij de eerste fabrikanten behoorden die daar waar op dat moment technisch mogelijk, papiercondensatoren uitfaseerden. Jouw favoriete Philipsbedrijf ;) MBLE zal daar een niet onbelangrijke rol bij gespeeld hebben dankzij de vestiging in Roeselare.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum