Philips 2607 update en vraag. (Gezocht)

door frans maessen @, lanaken, 21.07.2019, 17:39 (1712 dagen geleden) @ frans maessen

Hallo allemaal.

Ben bezig met de reparatie van een Philips 2607 van een bekende. Heb de 4 condensator blikken van nieuwe condensatoren voorzien. Drie van de blikken waren opengebarsten. hier is er een.

[image]

Van de twee E442's waren beide het topje afgebroken/beschadigd. Heb ze allebij kunnen redden door er een nieuw draadje aan te monteren.

Vandaag gedeeltelijk in mekaar gezet en het oude beestje doet het weer. Dat was een gelukje dat de twee E442 buizen toch niet kapot waren. Zijn niet meer te krijgen.

Op Ebay ook nog een 6Volt 3 Watt schaallampje kunnen krijgen/kopen met een BA15D (bajonet 15mm dubbel) fitting.

Eerst zonder buizen opgestart met een 60 Watt voorzetlamp. Toen met alle buizen en een voorzetlamp van 60 Watt. Na 15 minuten zonder voorzetlamp en hij trekt 42 Watt. Lange golf doet het prima. Middengolf komt niets door hier maar wel het goede geruis :).

[image]

Mijn vraag:
Bij de luidspreker staat nog een blik en de informatie die ik heb zegt me niets wat daar in zit en het schema geeft ook geen uitsluitsel. Ik vermoed iets van een condensator??? ik meet 35 microFarad tussen twee van de 4 soldeerpunten naast de drie aansluitmoeren.

[image]
[image]

Hoop dat iemand me kan helpen.

Daarna alle Voltages nog eens nalopen, ik moet eens kijken of ik deze op 240 Volt kan zetten omdat wat ik meet een beetje te hoog is.
Ik ben wel onder de indruk van hoe dit ding in mekaar zit, degelijk werk en de bedrading is nog uitstekend. Ze konden er wat van bij Philips in April 1931 (stond op de blikken)

Nou nog een prettige zondagavond.

mvg
Frans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum