Het werven van NVHR jeugdleden (Algemeen)

door Tonmeister Henk † @, Leeuwarden, 19.07.2019, 18:06 (1741 dagen geleden) @ huub.jak

Maaar Henk jij bent ook wel wat moderner bezig

Een Brownie model 2 kristalontvanger zie ik toch niet als modern . Ook het materiaal waar ik de jeugd regelmatig mee prikkel is niet bepaald modern te noemen . Ik heb een tijdje terug in het netwerkcentrum oost ( een soort wijkcentrum) alhier stiekem bij een klasje jeugd van rond de 14 jaar een opname gemaakt met een draadrecorder . Je had de verbaasde gezichten moeten zien toen ze zich zelf terug hoorden vanaf een staaldraadje . Heb hier sinds kort ook een reparatie hoekje . Ik verwachtte daar een hoop kapotte huishoudmeuk maar nee dus . Na een internetradiootje kreeg ik tot m'n stomme verbazing een B5X44 op de werkbank . Ook dat trekt een hoop belangstelling van zowel jeugd als ouderen en er staan inmiddels al 3 andere buizen toestellen op de wachtlijst . Tussendoor neem ik wel eens een "vreemd" apparaat mee zoals bv.een Tefifon . Daarom komt die jeugd als ze er zijn altijd even langs om te zien waar die ouwe rare meneer nu weer mee bezig is . Als je dan zo nu en dan ook iets "per ongeluk" laat ploffen, liefst met een dikke rookwolk, dan kun je helemaal niet meer stuk.
Na de bouwvak neem ik een vaag Ricoh dicteerapparaat mee dat werkt met vellen papier waar aan een kant een magnetiseerbare laag op zit met daaronder een roterende kop .
Wordt gegarandeerd een feest als ik het papier bij het afspelen iets ga verschuiven,je krijgt dan de meest onvoorspelbare vreemde geluiden , zeker als je er muziek mee opgenomen hebt .
Dat is mijn manier om interesse in oude technieken bij de jeugd te kweken, ze gewoon er op een ongedwongen manier mee confronteren, beleef er zelf op deze manier ook een hoop plezier aan .

Groet, Henk

--
It is de boer allike folle oft de ko skyt of de bolle !


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum