Het werven van NVHR jeugdleden (Algemeen)

door castafiore2010 @, Winsum (Gn.), 18.07.2019, 07:45 (1715 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

De geschiedenis beweegt zich altijd in golven, nu lijkt het alsof de interesse in oude radio's in een neerwaartse beweging is, maar ik denk, dat dit gezichtsbedrog is.

Kijk maar eens naar de handel in onze verzamel-objecten op marktplaats, een enkele keer koop ik zo nog wel eens wat en dan kom ik steevast jonge mensen tegen, die ik nog nooit op NVHR-beurzen heb gezien, maar die wel een hele verzameling thuis hebben staan. Zij communiceren met elkaar via de asociale media omdat ze niet beter weten, maar beginnen wel steeds meer het radioforum te ontdekken is althans mijn indruk.

Het is niet hip, vet, cool of hoe je dat zegt in jongeren-jargon, om actief te zijn in een vereniging. Dat kan echter ook zomaar weer veranderen, zoals alles om ons heen continu verandert. Nu het onze regering behaagd heeft om -voor hoerige prijzen, dat natuurlijk wel- zendmachtigingen af te geven voor AM-zenders, zie je ineens in al onze provincies zenders opstaan en voor het merendeel zijn dat geen mensen van 60 - 80 zoals wij, maar dertigers en veertigers, dat vind ik toch wel een teken aan de wand!

Verder zijn de motieven om te verzamelen ook aan het veranderen. Was het bij ons nog voornamelijk nostalgie met wat historische belangstelling, nu wordt het steeds meer historische belangstelling met wat nostalgie -althans dat is mijn indruk.

Wat je in het buitenland (Frankrijk, België) ook steeds meer ziet is, dat mensen weer dingen zelf beginnen te bouwen; ik denk dat de belangstelling voor de buizen-hifi daar ook debet aan is. De High-End religie moeten we daarbij dan maar op de koop toe nemen - ieder zijn meug.

In 'helicopter-view' zie ik de toekomst toch minder somber in dan Hans.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum