Het werven van NVHR jeugdleden (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 17.07.2019, 14:01 (1738 dagen geleden)
Bewerkt door Hans Op den Camp, 17.07.2019, 14:45

Beste forumlezers,

Zoals sommigen van u al wisten heb ik heel veel tijd en aandacht gegeven om jongelui enthousiast te maken voor de oude buizentechniek, met name voor de historie van de radio.
Maar van de vijf jonge mensen die ik heb bekeerd tot het buizenradio geloof en in aanvang erg enthousiast waren is er nog maar een overgebleven en de overigen vinden dat oude spul nog wel leuk en aardig maar zijn er niet meer actief mee bezig. Andere hobbies en andere belangstelling en wat de radio in onze tijd ooit was kennen ze niet meer... Ach ja misschien komen ze ooit nog eens een keer terug.

Alleen Daan2810 (19 jaar) is nog wel actief bezig met de hobby en heeft een leuke verzameling historische toestellen waarvan de oudste een Edison fonograaf en een Philips 2514 radio is. En ik hoop dat hij dat nog heel lang enthousiast blijft, wat er voorlopig nog wel naar uit ziet.
Ik wil niet somber zijn maar af en toe ben ik wel eens bang dat de buizenradiohobby na onze generatie weinig of geen actieve opvolgers meer heeft.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum