Philips 522A2 hulp gezocht. (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 21.06.2019, 15:06 (1770 dagen geleden)

Hallo allemaal,

Een tijdje geleden een Philips 522A2 in huis gehaald. Zag er niet bijzonder goed uit en had de laatste 20 jaar in een restaurant als versiering gestaan, geen achterkant en de muizen hadden er tijdelijk hun verblijfplaats gehad. Ik heb hem schoon gemaakt en ben begonnen met de belangrijkste condensatoren te vernieuwen.

De gelijkrichterlamp was kapot en na het installeren van een "nieuwe/oude", Voorzichtig met een 60 Watt lamp opgestart. Het toestel met lamp trok iets van 45 Watt, leek wat hoog maar 15 minuten laten staan en er gebeurde geen rampzalige dingen.

Alle lampen eruit gehaald en (niet zo voorzichtig) zonder lamp aangezet. Toestel trok 145 Watt en duidelijke harde brom te horen.

Als ik de uit en ingangen meet van de trafo kom ik niets rampzaligs tegen. Voordat ik de aansluitingen los soldeer wil ik zeker weten dat de plaatjes die het toestel op 230!! Volt zetten wel goed staan. Ik mis de achterkant waar op zou moeten staan hoe de plaatjes voor de verschillende voltages gezet moeten worden. Kan me iemand zeggen dat de radio inderdaad op 230! Volt staat of verwijzen naar die informatie.

[image]

Alvast bedankt en mvg Frans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum