Fluitbuis (Techniek Radio/TV)

door wybrand @, Hoevelaken, 26.05.2019, 15:03 (1791 dagen geleden)

Hallo.

Momenteel ben ik bezig met de restauratie van mijn Philips 642a. Ik heb mij eerst bezig gehouden met de gelijkspanningen en kritische componenten en dezen zijn nu allemaal in orde.

Tijdens deze fase kwam ik erachter dat er rondom de mengbuis (ak2) het een en ander is gewijzigd. Zo ontbrak bijv c30 (oscillator kg) en c40 en een 2 tal bevestigings voetjes zijn verdwenen. De componenten hingen gewoon in de lucht. Dit heb ik allemaal hersteld door een bevestiging voetje te plaatsen en de ontbrekende componenten weer toe te voegen.

De oscillator loopt nu weer op alle banden. Echter wanneer ik tune op een zender/meetzender, dan begint de radio te fluiten.

Ik weet zeker dat dit door de ak2 komt, want ik heb mijn meetzender met 128khz op het 1e rooster v.d. af3 gezet (radio zonder mengbuis) en ik kreeg een perfecte 'ontvangst'.

Ik heb alle componenten in de buurt van de ak2 gecontrolleerd en deze zijn allemaal goed tot redelijk goed. Ook zijn ze allemaal goed op de schakelaar aangesloten.

Het lijkt erop dat wanneer ik een zender ontvang, er 1 of andere feedback loop onstaat en de ak2 ontzettend begint te 'stralen'. Elke draad in de radio wordt dan gevoelig voor aanraking/beweging.

Heeft iemand enig idee??

Groeten,

Wybrand.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum