Soms zie je zomaar een 634A op een balkonnetje staan.. (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 15.04.2019, 18:12 (63 dagen geleden)
Bewerkt door soundman2, 15.04.2019, 18:37

Soms zie je zomaar een 634A op een balkonnetje staan en een uurtje later had ik hem.
Zomaar tijdens de opbouw van een evenement, zag ik op een balkon een 634A staan, zomaar in de buitenlucht en kennelijk al lang.
De eigenaar was er op uitgekeken en voor een klein bedrag was tie van mij.
Hij is helemaal origineel , maar heeft wel te lijden gehad. De kast is flink verweerd en het bakelieten ornament is helemaal dof geworden. Ik vreesde voor de inhoud, maar volgens de eigenaar zat alles er nog in, inclusief de lampen. Verder had de radio een paar jaar geleden nog gespeeld. De schade aan het binnenwerk viel verrassend mee. Wel wat roest op het chassis, maar het stof in de radio is sinds 19 december 1933 niet meer aangeraakt.
Ik heb ook de eerste restauraties verricht. Het netsnoer en het luidsprekersnoer binnenin was helemaal vergaan. Ik heb de zaak wat vervalst. Van het luidsprekersnoer liet de katoenen omspinning zich eenvoudig verwijderen en kon gevuld worden met een wat beter draad. Van de interne netkabel viel het tegen en na een paar uur was het er weliswaar af, maar de katoenen vulling kreeg ik er niet uit. Ik heb dat snoer vernieuwd en als omhulling een zwarte schoenveter er omheen gedaan. De structuur is wat grover, maar persoonlijk kan ik er goed mee leven. Ennuh, ja je ziet het goed, in deze radio zitten stukjes krimpkous:-)
Al met al komt er nog wat werk aan en laat ik nou net geen meubelmaker zijn.......

[image]
De vervalsingen. Links het snoer naar de luidspreker met de originele omspinning, rechts de netkabel intern met de zwarte schoenveter.

[image]
Een nieuw glaasje zit er ook al in.

[image]
Niet zo best meer

[image]
produktiedatum?

[image]
De luidspreker, ook niet best.

[image]
Fineer laat los, het fineer is verder helemaal intact, ik bedoel er zijn geen grote stukken afgebladderd en afwezig.EEn van de voetjes is gedeeltelijk verteerd, door houtworm en vocht.

[image]
Oude reparatie?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum