PE Rex A platenspeler in Saba Breisgau 7 meubel !. (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 11.04.2019, 15:23 (459 dagen geleden)

Hallo allemaal,

Ben een Breisgau 7 aan het opknappen. De radio, een automaat, zit er weer in en werkt uitstekend. Zelfs de automaat doet het perfect en dat is iets dat niet iedere keer gebeurt. Heeft wel een paar handenvol condensatoren gekost maar dat heb ik er voor over. En ja de linker knop heeft nog een nieuw Duits "gouden" plaatje nodig.
[image]

Platenspeler was een PE Rex A maar volgens het RM zou dat toch een dual 1003 moeten zijn. Het ziet er prima uit dus ik vraag me af of hij zo van de fabriek af is geproduceerd!! (goedkope versie??)
[image]

Ik krijg met het gele element er nog geen geluid uit. Met het rode element van een Grundig 5079PH een beetje muziek en een hoop brom.
[image]

De twee motorcondensatoren zijn verwisseld voor goede 0.7 microF en de 25nf is ook verwisseld, beide waren uitgelopen en buiten tolerantie, 4.5 microF en 50nF. Weerstanden zijn goed en heb het kabelwerk gevolgd van element tot radio. Allemaal goed.
De M naald van het gele element is nog goed, ik kreeg er alleen een stapel 78 toeren platen mee die nog in het rek zaten dus misschien heeft hij nog geen 33 toeren geproefd :).

Nu zoeken naar een ander element om het gele te vervangen dus ik hou me aanbevolen. Een nieuwe (KST21) is me op het moment toch een beetje te gortig.:-)
Heeft iemand al eens geprobeerd om er een chinees element in te bouwen, en wel zo dat ik altijd terug kan als ik iets passends vind. Hij ligt al klaar tussen de rode en de gele.

Nou ik hoor het wel.

mvg Frans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum