Allemaal kijken: Andere Tijden, “Hallo Hier Hilversum” (Algemeen)

door RR1957 ⌂ @, Haarlem, 11.04.2019, 11:39 (103 dagen geleden) @ S.Leunissen

Het is de vraag of de promotie van deze aflevering wel klopt met het uiteindelijke uitgangspunt.

[image]

Een reactie van de programmamakers:

Beste heer,

Bij deze een antwoord op uw reactie via de redactiemail. Jammer dat de uitzending u niet heeft kunnen bekoren, maar dat geldt uiteraard vaker voor de verschillende afleveringen. De invalshoek van elke aflevering is een keuze die met zich meebrengt dat andere thema’s niet of minder aan de orde komen. Dat neemt niet weg dat we uw inhoudelijke kritiek niet serieus nemen.
Het uitgangspunt van de uitzending was een beeld te schetsen van de jaren ’30 aan de hand van radiofragmenten. We hebben er expliciet voor gekozen niet zozeer in te gaan op de ontwikkeling van de radiotechniek. De radio is in die jaren uitgegroeid tot een massamedium dat de belangrijkste gebeurtenissen in die jaren letterlijk bij de mensen thuis brengt. Aan de hand van filmbeelden illustreerden we deze radiofragmenten, waarbij ook te zien is dat de radio een belangrijke plaats inneemt in de Nederlandse huiskamers. Ik hoop u hiermee iets meer van onze gedachten bij het maken van dit programma te hebben uitgelegd.
De foto van de dame op het plaatje is uit eind jaren dertig, nu net een periode waar in de uitzending juist meer nadruk ligt.

Hartelijke groet,

Hasan Evrengün
Andere Tijden

--
[image]
Vriendelijke groet, René


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum