houten radiokast kaal maken (Techniek Overig)

door Will @, Zuidzande, 09.01.2019, 18:54 (167 dagen geleden) @ freetimeweb

Houten kast helemaal leeghalen en het front verwijderen tevens het merkplaatje verwijderen, rijkelijk insmeren met verf afbijt en dit de tijd gunnen om in te werken , wat te zien is doordat de verf gaat bladeren, daarna met een plamuurmes of nog beter met een schraapstaal de verf verwijderen, dit lukt vaak niet in een keer en moet je het bovenstaande herhalen.
Fineer heeft geen last van afbijt en komt ook niet los van de kast, wanneer alle verf verwijderd is kun je hem voorzichtig schuren gebruik hiervoor het liefst korrel 400 of hoger.
Wanneer je hem in een hout kleur wilt lakken kun je het beste hem eerst op kleur brengen met waterbeits die in verschillende kleuren te koop is bij de betere verf winkel zelf gebruik ik altijd beits van het merk TRAELYX en heb hier goede ervaring mee. wanneer de beits droog is kun je hem heel licht opschuren en aflakken met blanke lak Euro 1,99 bij de ACTION, dit moet je verschillende malen er op spuiten en tussen elke laklaag licht opschuren ik zit zelf meestal op ongeveer 10 lagen waardoor je een aardig politoer effect krijg.
succes met de restauratie Will


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum