Rode vloeistof in oude radio (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker @, Delft, 09.01.2019, 04:20 (167 dagen geleden) @ Boudewijn55
Bewerkt door Maarten Bakker, 09.01.2019, 04:55

Ohja, dit zoek je dus kennelijk: https://www.nrc.nl/nieuws/1995/09/07/partij-geheimzinnig-rood-kwik-te-koop-7279888-a121182 maar nu nog de vraag wie de hoax verspreidt dat dat in radio's te vinden zou zijn (aan de andere kant, dan gaan de prijzen voor verkoop aan goedgelovigen wel omhoog, en ik heb vast nog wel een paar slooptoestellen die weg mogen).

Ik hoop dat de moderatoren dit topic nog even openlaten (en daarna laten staan als algemene informatie) totdat Boudewijn55 vertelt waar dat verhaal in combinatie met radio's of afstemogen nou eigenlijk vandaan komt. Het enige dat ik zo kan vinden is dat het door sommige moderne alchemisten en scammers in Afrika en het Midden Oosten gezocht wordt. Maar misschien toch handig om aan degene achter de zoektochten eens uit te leggen dat het niet in radio's zit.

Verder zou het in de alchemie gaan om cinnabar, een kwikerts, een vaste steenachtige verbinding die wel als kleurstof werd gebruikt. Dat is dus niet eens een kwikachtige vloeistof. Ergens worden er nog steeds mensen bij de neus genomen en dan om een plintenladdertje naar een forum als dit gestuurd.

Ik hoop dat Boudewijn55 geen slachtoffer is van een scam, of dat dit antwoord hem er misschien voor kan behoeden. Betaal niet aan mensen die allerhande claims maken en je op weg sturen om ingredi├źnten te zoeken voor de een of andere magische handeling of genezing.

Alternatief is de AIVD misschien geïnteresseerd in het IP van Boudewijn55 als iemand hem heeft wijsgemaakt dat hij zo een bom kan maken, zie bijvoorbeeld http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yJHTJrQVM4AJ:https://plus.google.c...


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum