versterker (Techniek Overig)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 07.01.2019, 09:54 (160 dagen geleden) @ marinus

bedankt voor uw reactie. ik denk dat ik als totale leek er iets mee kan cross vingers vr.gr

wanneer je jezelf ziet als een "totale leek" kan je inderdaad het beste proberen om een Amroh bouwbeschrijving te volgen zoals deze. Wanneer je zo'n beschrijving nauwgezet volgt zal je immers een goed resultaat kunnen bereiken.

Een willekeurig internetschema geeft meestal alleen een idee van iemand weer, de vraag hoe zoiets kan worden gebouwd wordt immers bijna nooit beantwoord.

Nu wat betreft je vraag over "de trafo ik heb er een uit een philips plano radio". Je hebt voor een stereo buizenversterker een nettrafo nodig, plus twee luidsprekertrafo's. Wanneer het gaat om een plano radiotoestel met een stereo versterker en twee ECL86 buizen heb je daar voldoende materiaal aan om de getoonde Amroh stereo versterker te kunnen bouwen. Echter, wanneer je van plan bent om een 2x 10 Watt balansversterker met toonregeling te bouwen zal je meer en ander materiaal nodig hebben. Zoals een zwaardere nettrafo, twee goede balanstrafo's en meer buizen. Zie hiervoor b.v. de Lafayette LA224B versterker die ik toonde met 3 maal ECC83 en 4 maal EL84. Aan jou de keus, vaak is het verstandig om te beginnen met niet te veel hooi op de vork te nemen.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum