voor mij vreemde fout in Vox gitaarversterker (Techniek Overig)

door frits @, Meppen Dtsl., 18.12.2018, 23:41 (1954 dagen geleden)

Beste Forummers,
Buurman speelt gitaar en had een probleem met zijn Vox buizenversterker.De versterker speelde
op zich wel goed maar na zo'n 10 minuten opwarm tijd ontstond er een fluitend geluid van (naar mijn schatting) 1 KHZ. Niet erg hard maar ook bij op dichtgedraaide volumeregelaar bleef het fluitje doorgaan. Hij liet horen dat als men even tegen de achterkant van de versterker tikte het fluitje even verdween maar dat het daarna gewoon weer terug kwam. Ik bood aan om er naar te kijken (kijken kost niets) en nadat ik de zaak had geopend en overal voorzichtig tegenaan tikte
het fluitje steeds verdween maar terug kwam. Bij toeval kwam ik met een schroevendraaier in de buurt van een van de 4 6V6 buizen en merkte dat als ik de schroevendraaier tegen het chassis hield en de andere kant tegen de glazen behuizing van de buis hield het fluiten ophield. Slechts 1 buis reageerde hierop en ik besloot om met een gereedschapsklemmetje en een stripje de ballon Te ""aarden"' en dit bleef gewoon goed werken daarna. Waarschijnlijk een gelukstreffer om zo een fout eruit te halen maar ik ben toch wel nieuwsgierig of er forummers zijn die zoiets eerder bij dehand hebben gehad en wat de oorzaak kan zijn.
Het gaat om een Vox TB35C2 met als buizenbezetting 4x ECC83 1 12AT7 en als gezegd 4x 6V6 eindbuizen een schema heb ik nergens kunnen vinden op internet jammer genoeg, dus hoe de zaak geschakeld zit weet ik[image] nu ook niet.
Benieuwd naar jullie reactie's
Met vriendelijke groet
Frits Jansen


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum