erres ky529FM, zekeringslampje vraag. (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 28.11.2018, 15:45 (1948 dagen geleden) @ John Hupse †

Hallo John,

Bedankt voor je bericht. hier een paar fotos. De zekering die je bedoelt is de zekering die aan de trafo zelf zit op de derde foto, neem ik aan. Die had ik wel gezien maar ik heb geen idee wanneer dat die zal af gaan. Daarom mijn originele vraag.

In de tussentijd ben ik de radio weer in mekaar aan het zetten en heb eenzelfde zekeringslampje van 6.3 V en 0.32 A ingebouwd. Verder alle verdachte papiercondensatoren verwisseld ook die aan hoge spanning staan, ook de twee 50mF elkos.
Een vraag over de voltages die ik meet op de elkos 64/63/62/61. 288 V/250 V/225 V/ 180V. In de service documentatie kan ik geen voltages vinden maar 280 V op de anodes van de EL41's leken me een beetje hoog?.

De FM module heeft al eens een andere UGT gehad 220VAC in en 240VAC uit / 6.3VAC uit. Ik meet maar 5.7 VAC uit, hoop dat dat genoeg is voor een lang leven van de buizen. Voltages op de buizen ietsiepietsie laag met 165 V maar dat zou goed moeten zijn. De HUNTS "papier"condensatoren vielen alle drie uit mekaar van ellende.

Met een korte stukje kabel in de antenne in de kelder speelt de radio prima op all golflengtes, ben verbaasd hoe goed de FM het doet!!. Deze radio heeft ook nog de lange KG tot 180m. Niet dat er veel op te horen is heden ten dage maar wel leuk.
Nog wel wat werk aan, schaal en afsteldraden vervangen, luidsprekerdoek, schaal zit scheef, kast heeft wat TLC nodig, en zo kunnen we nog wel een tijd bezig blijven.

Nogmaals bedankt en mvg
Frans

[image][image][image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum