EL84 testen instellingen (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 25.10.2018, 08:57 (2010 dagen geleden) @ huub.jak

soms worden de voet pennen als weerstand of condensator zadels of steunen gebruikt

dit is misleidende informatie, de buisaansluitingen 1, 6 en 7 mogen juist niet gebruikt worden voor wat dan ook. Dus ook niet als weerstand, condensator, zadel of steun. De reden hiervoor is simpel, deze pennen kunnen inwendig verbonden zijn met andere buisonderdelen. In Nederland geeft men deze eigenschap aan met de Engelstalige afkorting i.c., in Duitsland met i.V.

op de buis pennen kan ik daar niks van zien

Zelfs al is je gezichtsvermogen beperkt, dan nog moet je deze pennen niet voor iets anders gebruiken.

dat is makkelijk al komt dat zelden voor waar zal men tegen over meten de pennen .?

Geen idee wat je wilt gaan meten aan deze pennen, wanneer het gaat om de diameter zou je een schuifmaat kunnen gebruiken. Het is niet nodig om metingen te gaan uitvoeren met de bedoeling om te bepalen waar zo'n pen precies mee is verbonden. Je mag dit natuurlijk wel doen, in dat geval zal het duidelijk zijn dat je de weerstand moet gaan meten tussen de pennen 1 en 2, 1 en 3, 1 en 4, 1 en 5, 1 en 6, 1 en 7, 1 en 8, 1 en 9, 6 en 7, 6 en 8, 6 en 9, 7 en 8, 8 en 9.

Bij sommige buizentesters kan je hiervoor gebruik maken van een ingebouwde kortsluittest. Maar zoals gezegd, dit wordt op forums wel aangeraden maar heeft verder geen praktisch nut omdat je dergelijke pennen immers toch niet mag gebruiken.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum