achterwanden Philips FX551A (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 21.09.2018, 15:17 (2043 dagen geleden) @ John Hupse †

Armand doelt erop, dat als je iets ergens leest, je het niet automatisch voor waar moet aannemen. Dan maakt het niet uit of dat op radiomuseum.org, op ngg.nl of op een willekeurige andere site is.

Zoals ik jouw standpunt in de discussie las: "volgens X zou Y hebben" kwam laatdunkend over. Het is echter een grammaticaal correcte variant op "volgens X heeft Y". Beide houden dezelfde slag om de arm, namelijk dat je een ander aanhaalt en dus zelf geen zeggenschap hebt over de juistheid van het aangehaalde - en er staan nou eenmaal fouten op het internet.

Wat voor gevoel er in de equivalente uitspraken ligt, tsja dat is in platte tekst nog best moeilijk te achterhalen.

Maar zoals ik hierboven al las, we zitten op een dwaalspoor van de discussie. Ik hoop wel duidelijk gemaakt te hebben dat er geen inherente kritiek of iets dergelijks hoeft te zitten in zo'n taalconstructie.

(trouwens net als in mijn eerdere reactie op de ellips .... bij de vermelding dat rmorg onbetrouwbaar zou zijn - de grens tussen een rationele uitspraak en een sneer is inderdaad dun maar mijn antwoord daar kun je ook aan beide kanten van de grens lezen hoop ik ;))


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum