achterwanden Philips FX551A (Gezocht)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 21.09.2018, 10:18 (2042 dagen geleden) @ Armand
Bewerkt door John Hupse †, 21.09.2018, 10:36

Alhoewel de titel Philips FX551A is, betreft het hier een Philips FX551/90AD en zou deze volgens NGG een aansluiting voor bandrecorder hebben.

Correct, de -90 versie van de Philips FX551A heeft inderdaad een aansluiting voor bandrecorder, zie b.v. de Philips service doc.

Het is bij Philips zo gesteld dat een toestel vrijwel altijd een bepaald typenummer heeft, in dit geval FX551A. Verder is er nog een versienummer, in het geval van het gefotografeerde NGG toestel is dit -90.

Er zijn wat verschillen met de -00 uitvoering, die bij Philips meestal geen apart versienummer heeft. De -90 heeft b.v. een seriebalans eindtrap, en een bandrecorderaansluiting.

Jouw suggestie dat dit laatste niet zo is zorgt hier wellicht voor verwarring.

Voor de volledigheid, het typenummer van het gefotografeerde toestel is ook nog voorzien van de letter "D", deze staat voor "Diamantnaald". De letter "A" wil zeggen dat het om een toestel gaat dat geschikt is voor wisselstroomnetten.

Wat er bij forumvragen vaak mist zijn dergelijke details. In veel gevallen (ook hier) wordt het versienummer niet genoemd, hoewel het wel bepalend is voor het antwoord. Dat is natuurlijk geen onwil, maar wel een onderschatting van de draagwijdte van de eigen vraag.

In dit geval gaat het waarschijnlijk om een -00 versie, waarbij deze indicatie door Philips voor het gemak is weggelaten. Deze versie heeft dus geen seriebalans eindtrap, en ook geen bandrecorder aansluiting.

Voor de achterwand heeft dit als consequentie dat de opening voor de bandrecorder aansluiting ontbreekt. Let op, de vragensteller zegt niets over het versienummer, het gaat hier dus om een veronderstelling die is gebaseerd op een zorgvuldige analyse van een aantal schijnbaar onbelangrijke mededelingen die in zijn vraag zijn verstopt.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum