Klangfilm bioscoopversterker type 34602 (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 17.09.2018, 13:50 (2020 dagen geleden) @ Herm Willems

Daar kan ik ook nog wel wat over kwijt.
In de jaren 50-60 deed mijn vader geluidsversterking voor wielerrondes. Hij haddaarvoor twee nagebouwde Philips 2844 versterkers van 60 watt. Een daarvan werd gebruikt voor de finish, met twee luidsprekers waarin een 9801 luidspreker en 12 6 watt luidsprekers voor de rest van het parkoers. Die luidsprekers waren 9750, met een rendement van ca 10%. De wielerrondes werden drukker bezocht als thans het geval is.
Ik doe nog steeds wielerrondes en pomp daar tegenwoordig 1200 watt in en als luidsprekers membraansystemen, zo'n 40 tot 60 stuks, waarvan het de spl een stuk hoger is als van een doorsnee conusluidspreker (108dB vs 96dB SPL) Soms vraagt de rondespeaker toch nog of het harder kan. Zijn we allemaal een beetje dover geworden.
Zaal versterking deden we ook. Twee simpele luidsprekerzuilen en een versterker met een RMS vermogen van ca 15 Watt, De hele artiesten vine-fleur uit die tijd deed het er mee.
In de jaren 70 werd dat ingehaald door een optreden van Rob de Nijs, die zelf een set mee brach. Vier zelfgebouwde ls kasten en als versterker de EL6425, het schrijfmachinemodel van Philips, maar liefst 70 Watt. Kom daar nu niet meer mee aanzetten. Als er tegenwoordig niet meer dan enkele kilowatts aan multi channel systemen links en rechts van de bühne staan, willen de huidige artiesten er niet eens gebruik van maken..........
Tegenwoordig gaan we weer een stap verder. Als je geen zgn line-array hebt van een gerenommeerd merk, tel je als geluidsbedrijf nauwelijks meer mee!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum