Buizen testen, criteria voor percentage? (Techniek Overig)

door Maarten Bakker @, Haarlem / Delft, 13.09.2018, 14:11 (624 dagen geleden) @ John Hupse

Volgens mij staat in deze Funke gebruikershandleiding dit:

[image]

Waar staat in deze volzin dat je buizen niet op een Funke tester zou moeten testen? Lijkt me niks voor Max Funke om dat te zeggen. Dat je dit op een forum leest zou natuurlijk best kunnen, zie b.v. je eigen bijdrage. Maar daar gaat het hier niet over, deze tekst staat immers in een Funke handleiding.

Sinds wanneer betekent "iets dat je dan weer verder kunt interpreteren" dat dat letterlijk in een volzin staat? Dan zou je het immers niet hoeven interpreteren. Kortom, als ik over interpreteren schrijf, doel ik niet op iets dat letterlijk in een volzin vermeld wordt. Ik denk dat dat voor de meeste schrijvers die dat woord gebruiken, wel zal gelden.

In het aangehaalde stukje tekst staat, dat je een buis die op de Funke als goed test maar in een bepaald apparaat niet werkt, dan maar in een apparaat moet gebruiken waar hij wel in werkt. Dat kun je dus onmogelijk met de Funke vaststellen - daar heb je het betreffende apparaat voor nodig. Je leest op het forum zo nu en dan stellingen als "de beste buizentester is het apparaat waar je de buis in gaat gebruiken". Daar is natuurlijk wel wat op af te dingen, maar als je geen buizentester hebt of het gaat om de 1% van de gevallen waarin een apparaat een buis nodig heeft die aan andere criteria voldoet dan waarop Funke test, is het een uitstekend advies.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum