Buizen testen, criteria voor percentage? (Techniek Overig)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 11.09.2018, 13:21 (287 dagen geleden) @ Maurice
Bewerkt door John Hupse, 11.09.2018, 13:30

Wat ik dus mis in de grafiek John met zijn 26x EF80 buizen is of de percentage aanwijzing van de emissie tester overeen komt met de gemeten percentage afwijking met de karakteristiek tester. Dat zou nog eens interessant zijn of dat klopt.

Een emissietester geeft geen percentages aan, ik zeg dit elke keer weer op dit forum, maar vervolgens komt men weer aanzetten met een verhaal over percentages.

Een percentage hangen aan een complete karakteristiek is uit de aard van de zaak volkomen onmogelijk. Hoe zou je dat willen doen?

Voor de lezing in het Radiocafé had ik indertijd twee grafieken gemaakt waarin de meetresultaten van 26 buizen zichtbaar worden gemaakt. Omdat geen van de drie gebruikte testers (een emissietester, een steilheidstester en een toonbanktester) percentages aangeeft lijkt het mij tamelijk logisch om geen percentages te presenteren.

Jammer dat je percentages mist, Huub zei ook meteen dat hij een en ander in percentages wil gaan omrekenen, maar tot op heden heeft hij niet kunnen uitleggen hoe hij dit zou willen aanpakken. Er is geen aantoonbaar verband tussen de standaard emissiewaarde, de steilheid en de toonbanktest, dus hoe zou dat moeten? Je kunt altijd zeggen dat "het nog eens interessant zijn of dat klopt".

Ik zou het interessant vinden wanneer je zou willen uitleggen hoe je het percentage steilheid in een toonbanktest wilt gaan bepalen, of hoe je de standaard emissiewaarde zou willen delen door de uitkomst van een steilheidmeting. Ik heb de meetwaarden hier gepubliceerd, je kunt dus zelf dergelijke verhoudingen gaan uitrekenen. Ben zeer benieuwd naar je resultaten (en of je zelf vind dat deze kloppen).


[image]

Een standaard emissietester heeft een meetinstrument met een schaal die loopt van 0 tot 50 mA

Hiermee kan je kathodestromen meten tussen 0 en 50 mA (zie foto hierboven)

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum