Buizen testen, criteria voor percentage? (Techniek Overig)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 10.09.2018, 12:25 (222 dagen geleden) @ huub.jak

De afwijking kan met toch procentuaal opschrijven van de buizen met de vergelijkings test .verschillen van een aantal buizen ?

je kunt van alles opschrijven, dat is geen enkel probleem. Maar je kunt een toonbanktester niet ijken met behulp van een emissietester. Omgekeerd gaat dat ook niet.

Hier zie je het verband tussen uitkomsten van 52 metingen gedaan met een toonbanktester (X-as) en een emissietester (Y-as). Het gaat hierbij om metingen aan een aselect getrokken groep van 26 buizen van het type EF80. De vindplaats is in dit geval mijn eigen zolder. Wanneer er een lineair verband zou zijn liggen de getekende stippen op een rechte lijn, dat is hier niet het geval. Zelfs een kromme lijn kan je niet trekken.

Bij de emissieloze buis is er wel een verband, beide testers geven in dat geval "0" als meetwaarde. Idem voor de buis met de onderbroken gloeidraad. Bij 13 andere buizen is er ook een verband, de meetwaarden hiervan liggen binnen het zwarte ovalen gebied.

Ik ben trouwens erg benieuwd op welke manier je dit gaat opschrijven, probeer het eens aan de hand van de hieronder getoonde meetresultaten en laat het hier zien.


[image]

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum