Onbekende buiscodes (oude Philips buiscodes) (Algemeen)

door Maarten Bakker @, Delft, 06.09.2018, 21:55 (318 dagen geleden) @ Evert Liewes

De in omloop zijnde documentatie begint allemaal in 1948. Toen is kennelijk het systeem omgegooid (het aantal buistypes liep al in de 4 cijfers dus dat zullen ze onhandig gevonden hebben). Het gaat om een codesysteem dat vóór 1948 gebruikt werd en waar voor zover ik weet geen officiële documentatie van in omloop is. Misschien in de kluis in Eindhoven nog wat.

De bron is in dit geval gewoon noeste arbeid en observatie. Een groot deel van de codes die ik verzameld heb, zijn van Wim (electronenbuizen, de eerste reageerder in dit topic) afkomstig, die ze van exemplaren genoteerd zal hebben, een paar komen uit een service maandblad van Philips en hier en daar heb ik ook wat op foto's gespot. Er is eerder op dit forum al wel het nodige aan verzamelwerk gedaan, o.a. door Marcel (buizengek). Verder kom je er op de site van John Hupse ook een aantal tegen bij de individuele buizen.

Zie in het archief onder andere https://www.nfor.nl/archief/index.php?mode=thread&id=231116#p231116 en https://www.nfor.nl/archief/index.php?id=231362

Ik dacht eigenlijk dat ik nog ergens een wat langer lijstje gepost had achteraf, maar dat zie ik zo niet terug.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum