Catalogus Radio Detha (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 27.08.2018, 21:00 (2062 dagen geleden) @ Herm Willems

Uiteindelijk is mijn vraag nog steeds niet beantwoord.

wanneer de markt verandert zie je gelukkig wel vaker dat een bedrijf zich hieraan aanpast. Dat is de essentie van het antwoord.

Een handelsmaatschappij zoals Déta reageert meestal het snelst op marktwijzigingen, maar je ziet hetzelfde uiteindelijk ook gebeuren bij produktiebedrijven. Een van de relatief succesvolle kleine radiofabriekjes is Waldorp. Het bedrijf introduceert in 1923 een tweelamps radiotoestel, de Waldorp W2. Dat is kennelijk niet zo'n succes, men bouwde in die tijd in Nederland zo'n toestel immers liever zelf.

We horen tot 1929 niet zo veel meer van Waldorp, hoewel het bedrijf in die periode wel allerlei metalen onderdelen fabriceert die worden gebruikt bij het bouwen van radiotoestellen. Denk aan schakelaars, kontaktmateriaal, (delen van) spoelstellen enz.

Vanaf 1929 fabriceert Waldorp plotseling weer complete radiotoestellen. Zie verder de getalsmatige onderbouwing van de kentering in de NL-radiomarkt die zich vanaf 1925 geleidelijk manifesteert en rond 1928 piekt. Je ziet deze ontwikkeling trouwens wel vaker, precies 56 jaar later gebeurt zoiets ook in de PC-markt.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum