Philips monopolie (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 27.08.2018, 10:50 (2067 dagen geleden) @ Jeroen Visser
Bewerkt door soundman2, 27.08.2018, 11:24

Philips was destijds zo vuil, dat ze mijn vader uitgelokt hebben om een bepaalde radiolamp te leveren. In de lamp zat kennelijk een patent van Philips. Hij had die helemaal niet in de winkel en kon hem dus feitelijk niet leveren.. De "kopers" bleven aandringen om de lamp te leveren, ze kwamen er zelfs voor terug. Mijn vader kocht destijds regelmatig onderdelen in o.m. Antwerpen en bracht ook de lamp mee. Nadat de lamp verkocht was kwamen de kopers, zeg maar gerust handlangers van Philips, terug met de politie er bij en mijn vader werd gedagvaard. Hij kreeg een boete. Ondanks dat de verdediging aanvoerde dat Philips van uitlokking beschuldigd kon worden, ging de rechter daar gewoon aan voorbij. Over klassenjustitie gesproken.
Wat weet een winkelier/reparateur nou van patenten in een lamp die je gewoon kunt inkopen!
Ik kan niet van laster beschuldigd worden. Een kopie van het proces verbaal als bewijs heb ik nog steeds in mijn bezit en ook aan iemand van de NVHR als curiositeit ter hand gesteld.
Het was dat Philips in de beginjaren zeer goede universeel tv-toestellen had, dat hij die verkocht, maar bij het eerste het beste akkefietje, heeft hij de vertegenwoordiger van Philips definitief de deur gewezen. "U kunt niet zonder Philips" was de repliek van de vertegenwoordiger. "Dat zien we dan wel weer"
Radio's. TV's, bandrecorders verkocht hij van merken als Saba, Grundig, Loewe Opta, later ITT tv's etc.
Daar hoefde je niet eens lang voor te praten. Als je een Grundig recorder naast de plastic zooi van Philips zette, was de koop snel beklonken. Mijn broer volgde op in de zaak en heeft in de 30 jaar dat hij daarin gewerkt heeft nimmer een Philips toestel of een van de bij-merken, zoals Whirlpool etc verkocht.
De rechtszaak speelde op 10 oktober 1941


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum