Catalogus Radio Detha (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 24.08.2018, 14:37 (2044 dagen geleden) @ Herm Willems

Probleem is dat het -zeker voor die tijd- moeilijk vast te stellen is wie de toestellen of onderdelen daadwerkelijk fabriceerde.

precies, en dat argument geldt natuurlijk nog steeds.

Feit is dat volgens Frans Driesens Van Deth resp. Détha de makers (fabrikanten) zijn van deze toestellen. (Ernst Erb heeft de gegevens van Frans 1:1 overgenomen).

Het is overigens bekend dat Van Deth in zijn winkel eveneens radio toestellen onder de naam Selecta verkocht. Deze zijn gemaakt door de NV Nederlandse Fabriek van Electrotechnische Instrumenten (Nedfeti).

merkwaardig dat een bedrijf in 1922 complete toestellen adverteert, vervolgens in 1924 een luxueus uitgevoerde catalogus van 40 blz. uitbrengt met daarin alle gangbare onderdelen uit die tijd waarmee radio's gebouwd kunnen worden, maar waarin geen enkel compleet ontvangtoestel voorkomt, om er vervolgens vanaf 1926 opeens weer mee te adverteren.

Aanvankelijk werden in Nederland radiotoestellen vooral zelf gebouwd. Rond 1925 verschoof deze markt geleidelijk richting kant-en-klare toestellen. Daar komt dat door.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum