Enkele componenten gezocht voor Philips 208U-45/P (Gezocht)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 17.08.2018, 18:00 (2078 dagen geleden) @ Roland L

Netjes gedaan, het vervangen van de elco C75. Let er op dat in dit geval de + aan het chassis zit. Nu je toch aan het vervangen bent zou ik in ieder geval de koppelcondensator C106 van 6800 pF vernieuwen. Probeer daarbij NIET om de oude C106 er compleet met aansluitdraden uit te halen, want je kunt er heel slecht bij. Dus knip de oude draden door en soldeer er de nieuwe condensator aan vast.
De condensator C110 van 22K kan je gewoon weglaten. Meestal knip ik deze aan een kant los.

Tja, waarom er nog geen ontvangst is.....het kan diverse oorzaken hebben. Contoleer allereerst of de spanningen op de diverse punten ongeveer overeen komen met de waarden in het schema. De anodestroom door de eindbuis UBL21 kan je meten door de meetpennen van de universeelmeter over de primaire wikkeling van de uitgangstrafo aan te sluiten in de stand milliampère. Kijk ook eens kritisch of er soms iets aan de bedrading is verbogen en tegen elkaar ligt. Met een uitgebouwd chassis moet je erg voorzichtig zijn en uitkijken dat er niks beschadigt of verbuigt.
De golflengte omschakelaar heeft vele contacten die geoxideerd kunnen zijn: deze inspuiten met contactspray en de schakelaar een aantal keren heen en terug draaien. Buispennen en contacten van de buisvoeten schoonmaken en controleren of ze wel contact maken met de buispennen. Eventueel voorzichtig inspuiten met contactspray en de overtollige spray met perslucht voorzichtig wegblazen. De buisvoeten zijn van bakeliet en kunnen wel wat hebben. Er kan ook een defecte buis in zitten; met een stuk stroomdraad de stuurroosters van de buizen aantikken en luisteren of je de luidspreker hoort kraken, te beginnen bij de eindbuis en steeds een stapje verder naar voren richting de antenne.
Ik zal vast nog iets vergeten zijn te vermelden, maar je kunt weer even verder.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum