Uitwisselen plano stereodecoder (Techniek Radio/TV)

door peetey @, Lanaken, Belgie, 17.08.2018, 13:42 (2050 dagen geleden) @ soundman2

Dat vind ik nou eens inderdaad een goed advies, de boeken van Aisberg zijn duidelijk van uitleg en behandelen precies het soort radio's waar wij hier allemaal mee bezig zijn.
Het kan ook best als een vluchtig geheel overkomen deze electronica en op het moment dat je het kan "zien" is dat meestal geen goed teken.

Als je je de basis begrippen meester maakt, de "Olen" cursus doorneemt en veel leest in tips en truuks kom je alvast een heel eind. Een behoorlijke multimeter is onontbeerlijk, overige meet apparatuur komt vanzelf waarbij een scope en toonfiets naar mijn mening dan tot de eerst aan te schaffen meetapparatuur behoren.

En verder kun je alles wat je leert meteen in de praktijk brengen als je een paar radio's aanschaft. Meten is weten he:-D

Stereo de-coders en stereocoders zijn voor een leek best ingewikkelde attributen aangezien er hier weer een stukje halgeleider techniek bij komt kijken..tenzij je de Grundig stereodecoders gaat bekijken natuurlijk.

Hoe dan ook Jan, ga er eens voor zitten en doe elke avond een hoofdstukje uit Aisberg en dan spreken we elkaar nog eens over een maand of 6!

grtz,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum