Uitwisselen plano stereodecoder (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 16.08.2018, 10:56 (2051 dagen geleden) @ Armand
Bewerkt door soundman2, 16.08.2018, 11:04

Er zijn genoeg mensen hier die je willen helpen en maak je niet te druk over mensen die een opleiding gevolgd hebben of die beroepsmatig al jarenlang repareren en daardoor genoeg ervaring hebben en over de nodige meetapparatuur beschikken.

Daar zit zeker een kern van waarheid in, maar in elektronica zie je niets bewegen ofzo, dus je ontkomt er niet aan om bepaalde zaken te meten en dan moet je inderdaad weten wat je meet.
Adviezen, hoe goed bedoeld ook, zijn niet altijd zinvol. Het uitwisselen van onderdelen op advies is nauwelijks zinvol. Het feit dat dat bij de ene reparatie nodig was, wil helemaal niet zeggen, dat dat ook de oplossing is bij een andere fout, waarvan de symptomen uiterljk exact gelijk zijn. Niet uit betweterigheid, maar omdat het bijna niet anders kan, vraag ik meestal om wat te meten.
Gewone universeelmeters zijn tegenwoordig al voor een paar euro te koop en andere apparaten, zoals de door mij genoemde toongenerator, worden vaak voor kleine prijsjes aangeboden, ook op dit forum.
Ter vergelijking, timmeren lijkt een eenvoudige bezigheid, maar enige kennis omtrent het vastspijkeren van een plank is toch nodig, wil hij niet aan alle kanten open barsten en zonder hamer kun je geen enkele spijker fatsoenlijk op zijn kop slaan.
Ik zeg het in veel van mijn bijdragen, elektronica is geen trukendoos, maar kennis en kunde. Beter kan ik het helaas niet maken.
Misschien is het voor TS wel interessant, om eens een paar boeken van Aisberg te lezen. Hoewel uit de jaren 50, zijn de daarin besproken electronika perikelen nog steeds geldig.
Ook ik ben destijds begonnen met het boek "Zo werkt de radio".


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum