Uitwisselen plano stereodecoder (Techniek Radio/TV)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 16.08.2018, 08:59 (2051 dagen geleden) @ Scheltes

Beste Leo,

Bedankt voor je reactie. Het geeft de burger moed al moet ik erkennen, dat het lezen van het draadje “Definitieve oplossing voor stereo-lamp aansturing Plano’s” van Peetey, waar Soundman2 mij op attendeerde, mij bewust heeft gemaakt, van het feit, dat ik nog heel veel moet leren met betrekking tot radio-techniek.

Dat je nog veel moet leren Jan is geen enkel probleem, ook ik leer met enige regelmaat nog dingen bij (of af ;-) ) Maar je moet ergens beginnen en als je echt iets wil leren over (oude) elektronica kan dat zeker.

Wist je dat de NVHR reparatie cursussen geeft? Je leert hier (bijna) alles over de werking van een radiotoestel en je leert hoe je fouten kan opsporen en verhelpen.

Ik vraag me nu wel af of ik eigenlijk wel het recht heb op het stellen van vragen in dit forum als ik zo weinig van radio-techniek af weet. Zeg het maar. Ik kan me voorstellen, dat veel van de ervaren forumleden wel eens hun wenkbrauwen fronsen bij het lezen van mijn vragen en misschien zelfs zich ergeren.

Leden die zich ergeren aan een vragensteller zouden beter moeten weten. Dit forum is bedoeld om elkaar te helpen (voor de duidelijkheid; dit forum heeft geen enkele binding met de NVHR, behalve dan dat je hier een aantal leden van de NVHR tegenkomt) Het is wel handig om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen en erbij te vermelden dat je beginner bent. dit geeft de meer ervaren forumlezers/hobbyisten/reparateurs wat meer houvast en ze kunnen je niveau wat beter inschatten.

Een paar keer is mij geadviseerd om naar de reparatie dagen van de NVHR te gaan. “Dan is mijn probleem snel opgelost”, zeggen ze.
Dat zal best wel zo zijn. Ik vind dat de gemakkelijke weg.

Nou, je mag bij de reparatie aanwezig zijn en je kan over alles wat er wordt gedaan vragen stellen. Soms helpt het je op weg om een beeld te krijgen.

Ik hoop echter met jullie hulp er ook uit te komen.

Dat gaat vast lukken, maar de werking van de stereodecoder en de flipflop (schakelprintje voor het lampje) is geen stof voor beginnners. Uiteraard kun je wel leren hoe dit werkt, maar je moet eerst de basis beginselen goed onder de knie hebben.

Met vriendelijke groet,
Jan

We komen er echt wel uit, daar ben ik van overtuigd.

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum