Aansluiten Philips HF302 aan een FM13 (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 10.08.2018, 22:30 (2057 dagen geleden) @ soundman2
Bewerkt door John Hupse †, 10.08.2018, 22:35

de vraag is hoe dit vroeger werd aangesloten. "Vroeger" is natuurlijk een rekbaar begrip, maar omdat beide toestellen uit ongeveer 1960 zijn heb ik dat als richtlijn genomen.

Wanneer er daarna andere aansluitingen zijn gemonteerd, of zelfs een stereo decoder is toegevoegd (en dat is allemaal natuurlijk goed mogelijk), dan krijg je waarschijnlijk de vraag "hoe moet dit tegenwoordig dan worden aangesloten". Daar is meestal geen eenduidig antwoord op te geven, behalve het advies om eerst goed te kijken naar de wijziging of wijzigingen. Sommige bouwers hebben een onbedwingbare lust om rechthoekige gaten rond te vijlen, of omgekeerd.

In het algemeen gesproken heeft het geen zin om een FM-stereo signaal aan te sluiten op een mono versterker zoals de HF302, je kunt in dat geval beter de stereo-decoder er tussenuit nemen. Scheelt in elk geval in de ruis.

De IEC aansluiting is vrijwel uitsluitend door Philips toegepast, en was al weer snel uit de mode. Maar de stekkers worden nog regelmatig aangeboden, dus er is eigenlijk geen reden om dit niet te gebruiken.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum