Aansluiten Philips HF302 aan een FM13 (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 10.08.2018, 21:29 (2077 dagen geleden) @ John Hupse †
Bewerkt door soundman2, 10.08.2018, 21:35

Ik had uit de vraag van TS begrepen dat beide toestellen voorzien zijn van cinch connectoren (tulp), maar dat de gebruiksaanwijzing het heeft over de beroemde of beruchte 5-polige IEC steker. Vandaar mijn suggestie met het Y-kabeltje. Het was ook niet dudelijk of de FM 13 een decoder aan boord heeft.
Staat de decoder ergens in de database van de NVHR? Ik vond hem niet, maar heb mogelijk niet de goede zoekmethode gebruikt.
Zijn er overigens nog andere fabrikaten als Philips en de afgeleiden daarvan die de IEC steker gebruikt hebben? Voor de latere inbouw van een recorder aansluiting in radiotoestellen waren we wat blij met de DIN connector (Een zgn diode aansluiting). Een rond gat is beter uit te voeren als een langwerpig IEC gat.
Over de diode aansluiting is veel geschreven, als zou die inferieur zijn aan bijv een aansluiting op lijn niveau. Evenwel mocht in het buizentijdperk liefst niet teveel capaciteit aan de hoogohmige detectorschakelingen worden toegvoegd. De diodeaansluiting met een weerstand en de laagohmige microfooningang van de recorders, was een oplossing, die in de praktijk uitstekend voldeed.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum