Philips GM4561 (Techniek Overig)

door G.J.Eshuis @, N.O.Overijssel, 08.08.2018, 21:51 (291 dagen geleden)

Hallo allemaal.

Afgelopen voorjaar een Philips buizenvoeding GM4561 op MP tegengekomen.Zoals wel vaker op dit medium geen reactie op een startbod met begeleidende mail met verzoek om inlichtingen omtrent de staat van het apparaat en de vraagprijs.
Half mei werd er één aangeboden op een grote internationale verkoopsite. Redelijke startprijs en idem vrachtkosten (het apparaat weegt bijkans 20 kilogram). De gok gewaagd en zowaar een deal!
[image]
Ondanks de ietwat povere verpakking bleef de transportschade beperkt tot een gebroken zekeringhouder (Loctite 2k) een afgebroken schroef voor de aardaansluiting achter (draaibank) en een lichte deuk in de achterkant van de behuizing.
Het meest spannende blijft natuurlijk het in bedrijf stellen van het geheel. Aangezien de verkoper (Tucson USA) vermeldde dat de voeding ws van een universiteit kwam en hij geen apparatensnoer had, is de GM4561 denk ik de laatste 30 a 40 jaar niet gebruikt.
Voor de zekerheid de elco's vervangen .
[image]
[image]
Vervolgens met een variac langzaam het geheel op de netspanning gebracht, terwijl de opgenomen stroom in de gaten wordt gehouden: Hij doet het!!! De uitgangsspanning klopt ook aardig (Goedkope digitale multimeter).

Blijft nog een vraagteken:
[image]
Het pertinax plaatje waar de DL 67 en de stabilisatiebuis op zitten is op de hoeken aan een viertal veertjes opgehangen en ook nog eens rechtstreeks op het chassis geschroefd.
Is dit voor het transport?? De service documentatie noemt hier niets over.

Tot zover, met vriendelijke groet.
Gerrit Jan Eshuis


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum