replica Ideezet (Techniek Radio/TV)

door Herm Willems @, Maastricht, 04.08.2018, 08:41 (290 dagen geleden) @ Henk Sanders

Beste Henk,

Hartelijk dank voor je uitgebreide reactie! Daar heb ik zeker iets aan, ik weet nu al heel wat meer over dit merkwaardige 'nakomertje'.

Bijgaand een foto die ik eens vond op een Amerikaanse site. Heb ik altijd een merkwaardig ding gevonden, maar wat je daarop ziet voldoet volledig aan jouw beschrijving. Is dat raadsel ook weer opgelost! Misschien is dit wel het voorwerp dat ooit in jouw bezit was!

De resolutie van de foto is laag, dus het jaartal is moeilijk te ontcijferen. Zo te zien 1963 of 1965? Wie goede ogen heeft mag het zeggen. In elk geval idd later dan 1961.

Jammer van die gloeidraad, maar met name de 0,25 ampere variant van de gloeidraad van de originele Philips/Ideezet-trioden was ook erg breekbaar.

Grappig dat die replica's geklemde anodes hadden die ook nog eens gepuntlast waren. De originele uit 1918 waren eerst geklemd en de latere (1919?) niet geklemd maar gepuntlast (RHT: Peter den Boer/ Pieter Bakker) De combinatie kwam toen niet voor. Handig om te weten bij identificatie, mocht er nog ergens eentje opduiken.

Wonderlijk dat het in de 60er jaren kennelijk zo moeilijk was om wat emissie in die lampjes te krijgen.

radiogroet,
Herm

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum