Alleen middengolf met radio aan lamp in serie (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 26.07.2018, 14:42 (2093 dagen geleden) @ Scheltes

Graag zou ik nog willen weten wat de oorzaak zou kunnen zijn waarom het linker kanaal geen geluid geeft behalve een hele zachte brom. Nauwelijks waarneembaar.

Je komt achter de oorzaak via de normale foutzoekprocedure. Op raadforums gaat men raden naar de oorzaak, foutzoeken heeft als voordelen dat het veel sneller gaat en dat je de oorzaak opspoort. Raden wordt meestal gezien als een gezelschapsspel, vandaar de term "social media".

Waar zou ik het eerst naar moeten kijken?

Je weet al of het linker kanaal werkt of juist niet, dit kan je immers direct horen in de stand AM.

Wanneer het linkerkanaal wel werkt in de stand AM zit de fout dus in de stereodecoder of in de FM-omschakelaar. Anders zit de fout in het linker versterkerkanaal. Vervolgens pas je dezelfde soort redenering toe op het (gereduceerde) toesteldeel waarin de fout zich bevindt, enz., totdat je zelf de oorzaak hebt gevonden. Meestal gaat het bij een radiotoestel om twee of drie stappen.

Je kunt dit niet via een forum doen omdat mensen nooit zeggen wat het tussenresultaat is bij een foutzoekactie. Foutzoeken berust op "hergebruik" van de tussenresultaten, zie hierboven hoe zoiets werkt.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum