Loopantenne update (Techniek Radio/TV)

door humfred ⌂ @, Dubai, 24.07.2018, 09:38 (2074 dagen geleden) @ Patrick2

Zonder enige theoretische kennis van zaken zul je niet echt veel verder komen.
Dus probeer eens wat kennis te vergaren op het gebied van radio-techniek en je zult er veel verder mee komen.
Wat je nu doet is maar wat aanrommelen.

De "brom" zoals jij het noemt is welvaarts storing. Het komt van TV´s, displays, schakelende voedingen en computers, laptops, muurwratten. Helaas is daar niets aan te doen.

Het is de kunst om een antenne te gebruiken en te plaatsen waar de storing minimaal of niet aanwezig is. Het beste is het om ergens op het platteland tussen de koeien te gaan staan en dan is er geen storing meer.
Gebruik en probeer verschillende antennes: langdraadantenne, ferrit antenne, raamantenne, mini-whip.
De ene antenne is gevoelig voor de magnetische komponent en de andere voor de elektrische komponent van de radiogolven. Ze zijn al dan niet richtinggevoelig en ga zo maar door. En denk aan de polarisatie en een goede aarde

Zo heb ik je alweer wat steekwoorden gegeven waar je verder op kunt zoeken.

Ik gebruik bij mijn woning hier in de Emiraten een 40 mtr. lange draadantenne direkt aan de Gulf en ontvang daarmee op de langegolf ´s avonds de langegolf zenders uit Europa goed.
Verder is het op de middengolf ook overdag randvol met sterke zenders uit de Gulf Region en het hele Midden Oosten. Ik gebruik een zelfgebouwde Amroh Super. Die werken zeer goed met sterke en zwakke zenders zonder dat ze te oversturen zijn.
Kristal ontvangers vind ik niet echt prikkelend. :-D


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum