Hulp bij buizentester VCM 163 (Gezocht)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 21.07.2018, 23:10 (2077 dagen geleden) @ electronenbuizen

Ik heb hier wel een AVO electronic voltmeter MK4 en heb die destijds vergeleken met de Fluke om te zien of dat wat uitmaakte en dat was bij mij niet het geval. Beide meters gaven hetzelfde aan bij metingen aan de AVO buizentesters.

De AVO MK4 electronic voltmeter stamt uit eind jaren 60, dat was op het eind van de periode waarin bij AVO buizentesters werden ontwikkeld, de VCM163 was de laatste uit de reeks. Ik heb niet de volledige specificaties van die AVO MK4 universeelmeter bij de hand maar ga er van uit dat ie een mean DC waarde goed kan weergeven.
Bij alle andere, dus vroegere bij AVO ontwikkelde buizentesters, wordt ook naar een AVO electronic voltmeter gerefereerd en dat is een heel ander apparaat dan jouw MK4 maar wel in staat een DC mean waarde goed weer te geven.

Ik zou je toch willen aanraden het begrip gemiddelde gemiddelde waarde van een niet constante gelijkstroom stroom eens te nader te onderzoeken. De gemiddelde waarde is de waarde van een constante gelijkstroom die in dezelfde tijd dezelfde hoeveelheid lading verplaatst als een pulserende, dus de niet-constante, variant.
Bij AVO buizentesters heb je altijd te maken met de laatstgenoemde (pulserende) soort.

Je gaat op de nu ingeslagen weg vroeg of laat grandioos de mist in, simpelweg omdat je niet weet waar het over gaat. Dat blijkt overduidelijk uit het feit dat je vergelijkenderwijs meters test op de afgelezen mean waarde met als spanningsbron een batterij die geen pulserende spanning genereert.

Als je een stap verder wilt gaan dan wil ik je (maar uiteraard ook andere lezers) de AVO patenten, waarop de AVO buizentesters gebaseerd zijn, wel mailen. Een mailtje (enveloppe aanklikken) is voldoende.

Vr. gr., Ron (een wat oudere onderzoeker)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum