Loopantenne (Techniek Radio/TV)

door Patrick2 @, Antwerpen, 20.07.2018, 08:13 (2079 dagen geleden) @ gerard

Je slaat de spijker op de kop Gerard, de twee afstemcondensatoren stonden(!) inderdaad parallel. Toen ik gisteravond na het werk thuiskwam heb ik dat ongedaan gemaakt en, inderdaad, de middengolf wordt al veel beter "gecoverd".
Ik kreeg 2 Spaans sprekende zenders, een Nederlandstalige en nog een Italiaanse zender bovenop de zenders overdag.
De antenne is ook de afstemspoel en staat rechtstreeks op de varco.

Een schemaatje, om Henk te antwoorden, hoort thuis op het andere forum want na de diode staat er een enkel BC type om het signaal wat op te peppen want mijn gehoor is niet meer zo goed. Omdat het dan met de 4000 Ohm hoofdtelefoon nog niet lukte heb ik er een computerversterkertje achter gezet en dat schijnt op een of andere manier een zeer leuk effect te hebben. Ik ken niks van de theorie en berekeningen over elektronica en eerlijk gezegd interesseert me dat ook niet zo. Ik zoek wat op het internet om te zien hoe anderen iets maken en als ik dat leuk vind dan bouw ik het na.

Voor mij is het puur de lol die ik beleef aan het bouwen en als het dan werkt ben ik zeer tevreden. Toegegeven, dit radiootje werkt wel heel erg goed maar vraag me niet om het te verklaren, ik zou er niets zinnigs over kunnen zeggen...

Dat dit wel meer gebeurt, kun je lezen op http://www.crystal-radio.eu/detectorunit1.htm onderaan de pagina wordt een lijst van zenders opgegeven ontvangen ZONDER buitenantenne.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum