Vervanging elco’s en condensators in B5X43A/74 en B5X43A/01 (Techniek Radio/TV)

door Scheltes @, 19.07.2018, 11:34 (2107 dagen geleden) @ Loek

Beste Loek,
Bedankt voor je inbreng.
Ik weet, dat je één van de reparateurs bent. Ik heb je diverse malen in Driebergen ontmoet en geloof ook een keer in Egmond toen je één van mijn radio's hebt gerepareerd.
Ik meen, dat je ook meetapparatuur repareert.
Voor Vincent, een oud collega van mij, heb je ooit een Philips PM3200X mee naar huis genomen om die thuis te repareren. Later heb je toen in Driebergen aan ons uitgelegd hoe zo'n oscillograaf werkt. Klopt hè?
Ik kom zo af en toe naar een reparatiedag. Ed en Anton hebben mij wel eens in Driebergen geholpen.
Tof, dat je meetapparatuur beschikbaar wilt stellen aan "beginnende" radio hobbyisten. Ik beschouw mezelf als beginnend maar ik weet niet of ik er ooit toe kom om de meetapparatuur te gebruiken. Ik ben helaas niet de jongste meer. Al ruim 10 jaar geniet ik van mijn pensioen. Daar staat dan tegenover, dat je nooit te oud bent om te leren.
Ik denk, dat je moet weten onder welke omstandigheden en waarvoor je gebruik hiervan moet maken. Ik weet te weinig van radiotechniek om te kunnen zeggen, dat ik kandidaat zou kunnen zijn. Ik heb al het één en ander aan meetapparatuur.
Vincent, hoewel niet direct beginnend want hij doet het al wat jaartjes, zou volgens mij een betere kandidaat zijn. Hij heeft een enorme verzameling, ook zeer oude, buizenradio's. Behalve in de zomer komen wij bijna elke donderdagavond bij elkaar om te sleutelen aan zijn radio's. Hij is meer op de hoogte van radiotechniek dan ik. Ik leer ook veel van hem.
Ik heb ooit een deel van de online cursus radio repareren gevolgd. Maar het werd al gauw te moeilijk.
Zo Loek, nu weet je wat meer van mij. Het plan is om, samen met Vincent op 25 augustus naar Driebergen te komen. Of dat lukt hang o.a. af wanneer mijn vrouw haar verjaardag viert. Dat vind ik eigenlijk belangrijker.
Hartelijke groet,
Jan


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum